logo
Join our list
Enter your emailaddress below to subscribe to the mailing list
Support our publishing programm
Shopping cart
Your shopping cart is now empty
 Paypal logo

Dhamma nadohvat ruke - cover
Ađan Njanamoli Thera

Dhamma nadohvat ruke

Uputstvo za istrajnost, strpljenje i mudrost


Dhamma nadohvat ruke sadrži prerađene i proširene eseje zasnovane na transkriptima iz izbora video i audio razgovora i diskusija. Svi eseji u ovoj zbirci dele istu centralnu temu: patnja i sloboda od nje.
 

BESPLATNO + troškovi dostave!

isbn: 9789460900570
90 p.
€ 0,00

e-book

€ 0,00

“Dhamma nadohvat ruke” sadrži prerađene i proširene eseje zasnovane na transkriptima iz izbora video i audio razgovora i diskusija. Svi eseji u ovoj zbirci dele istu centralnu temu: patnja i sloboda od nje.

Stil eseja odražava autorov jedinstveno praktičan i konkretan pristup Dhammi, počevši od diskusija o prirodi dukkhe i potrebe da se učini više od pukog upravljanja njom. Dukkha nije samo patnja, ona nije samo ova ili ona posebna nelagodnost. Umesto toga, dukkha je nečija podložnost patnji, a sloboda od patnje se može postići samo ako se ta podložnost iskorenjuje; čovek mora prvenstveno da nauči kako da ne bude pogođen patnjom. Ovo je daleko lakše reći nego učiniti, ali kako knjiga napreduje, Ajan Njanamoli daje jasne, praktične smernice kako da se približite tom cilju.

Odbacujući popularne predstave o meditaciji i svesnosti kao o pukom načinu upravljanja bolom i patnjom, on umesto toga, naglašava fundamentalni značaj i neophodnost uzdržanosti čula i iskrenosti prema samom sebi, kao i važnost negovanja trpljenja prijatnih i neprijatnih osećanja.

 

Autor, Ađan Njanamoli Thera, je rođen u Srbiji 1983. godine. Sa dvadeset i dve godine  je postao monah u Teravada šumskoj tradiciji i do sada je živeo po različitim predelima i manastirima u Evropi, Tajlandu i Šri lanki.